Щодо створення єдиного інформаційного центру для адвокатів

Вчора у зв’язку з нападом Росії на нашу державу, встановленням військового стану відбулося позачергове засідання Ради адвокатів України в режимі онлайн. Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова на початку засідання закликала адвокатів зберігати спокій, а керівників органів адвокатського самоврядування – надати підтримку регіональним спільнотам і громадянам, які потребують професійної правничої допомоги.
«Ми нікуди не евакуйовуємося. Ми працюємо на місцях і залишаємося з нашими людьми. Сьогодні важко, тривожно. Я дуже прошу, щоб ми зберігали спокій. Ми розуміємо, що у нас є люди, яким ми допомагаємо і яким ми маємо надавати правову допомогу. Ми також маємо оберігати своїх дітей, батьків, дбати про власні сім’ї наших дітей наші родини батьків», – наголосила Лідія Ізовітова.
Вона також звернула увагу на те, що в ситуації воєнного стану необхідно користуватися офіційною інформацією та покладатися на дії державних інституцій, які спільно визначають політичні, військові та дипломатичні кроки для захисту України та безпеки громадян. «Треба остерігатися того, щоб певним галасом не нашкодити проведенню державної політики нашою владою», – акцентувала Голова НААУ, РАУ.
Заступник Голови НААУ, РАУ Олексій Кухар закликав адвокатів підтримувати одне одного «де б вони не опинилися і в якій країні вони б не опинилися».
РАУ ухвалила рішення створити єдиний інформаційний центр для адвокатів, який би консолідував інформацію про порушення їхніх прав та надавав точну інформацію з приводу безпекових ризиків. Функції комітету покладено на Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ.

Телефон гарячої лінії комітету 067 692 44 43, пошта – zahistadvocat@gmail.com

Окрім того, Рада адвокатів України ухвалила рішення рекомендувати не притягати адвокатів до дисциплінарної відповідальності під час воєнного стану.
Рада адвокатів Вінницької області повністю підтримує таку позицію та рішення РАУ. Багато наших колег активно включилися , за що їм честь та хвала, до територіальної самооборони, волонтерської та інших видів діяльності по захисту держави.
Рада адвокатів також бере на себе обов’язок надавати матеріальну допомогу адвокатам, які вкрай її потребують через хвороби, поважний вік та з інших скрутних обставин; надавати допомогу адвокатам, які включилися до захисту держави. По всім цим питанням прохання звертатися до Ради адвокатів області за відомими телефонами.
Перемога буде за нами!!!


Рада адвокатів Вінницької області