Ластовецький Франц Борисович

Ластовецький Франц Борисович

Ластовецький Франц Борисович

(1925)
Батьківщиною Франца Борисовича є с. Журавне Хмільникського району, де він народився 28 липня 1925 року в родині землеробів – батьки все життя працювали біля землі. В 1940 році він закінчив 9 класів Уланівської середньої школи. Так сталися обставини, що в період окупації до звільнення території від фашистів в 1944 р., Франц Борисович залишався біля матері в окупованому селі, а після звільнення села – пішов на фронт у діючу армію, служив десантником та приймав участь в бойових операціях 1 Українського та 1 Білоруського фронтів. За бойові заслуги нагороджений багатьма державними нагородами. Приймав участь у звільненні Варшави, Дрездена та Берліна, за що отримав подяку від Сталіна та командуючого танковою армією Катукова та маршала Соколовського.

В 1946 році після демобілізації навчався в Кременецькому лісотехнічному технікумі Тернопільської області, працював майстром та начальником мехлісопункту, завідуючим лісоторговим складом, головним інженером Хмільникського райпобуткомбінату, техніком по будівництву у Деражнянському районі, начальником юридичного бюро ДПЗ-18 у м. Вінниці.

Навчаючись з 1965 по 1971 р.р. у Львівському університеті, Франц Борисович здобув спеціальність юриста.

З 17.09.1979 р. розпочалася його більш 30 річна адвокатська діяльність: ЮК Мурованокуриловецького , Калинівського та Ленінського районів. Він був та залишився еталоном адвокатської спільноти, людиною, яка чесно та добросовісно виконувала свій обов’язок на всіх ділянках, де би вона не працювала.