Курс підвищення кваліфікації з питань фінансового моніторингу

Державний заклад післядипломної освіти «Академія фінансового моніторингу» (далі – Академія) як заклад, що належить до сфери управління Державної служби фінансового моніторингу України (далі – Держфінмоніторинг), здійснює навчальну діяльність на виконання Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (№ 361 від 06.12.2019р.) (далі – Закон) та постанови Кабінету Міністрів України від 02.09.2020 року № 777 «Про затвердження Порядку організації та координації роботи з перепідготовки і підвищення кваліфікації спеціалістів з питань фінансового моніторингу» і є екзаменаційним центром з проведення іспиту на відповідність знань з питань фінансового моніторингу відповідальних працівників, а також працівників залучених до проведення фінансового моніторингу.

Враховуючи те, що відповідно до статті 6 Закону адвокатські бюро, адвокатські об’єднання та адвокати, які здійснюють адвокатську діяльність індивідуально, відносяться до спеціально визначених суб’єктів первинного фінансового моніторингу. Академія запрошує на підвищення кваліфікації з питань фінансового моніторингу вищезазначених представників, якщо вони беруть участь, діючи від імені та/або за дорученням клієнта, у будь-якій фінансовій операції та/або допомагають клієнту планувати чи здійснювати операцію щодо:

  • купівлі-продажу нерухомості або управління майном при фінансуванні будівництва житла;
  • купівлі-продажу суб’єктів господарювання та корпоративних прав;
  • управління коштами, цінними паперами або іншими активами клієнта;
  • відкриття та/або управління банківським рахунком або рахунком у цінних паперах;
  • залучення коштів, необхідних для створення юридичних осіб та фондів, забезпечення їх діяльності або управління ними;
  • створення, забезпечення діяльності або управління юридичними особами, фондами, трастами або іншими подібними правовими утвореннями.

Підвищення кваліфікації з питань фінансового моніторингу для спеціально визначених суб’єктів первинного фінансового моніторингу, державне регулювання і нагляд за діяльністю яких здійснює Міністерство юстиції України відбудеться в період з 21 по 24 березня 2022 року. Курс підвищення кваліфікації включає навчання та складання іспиту на відповідність знань з питань фінансового моніторингу. Оскільки в країні, наразі, діють карантинні обмеження та у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією. Академія проводить навчання дистанційно в онлайн форматі. Вартість курсу складає 4100,00 грн.

Освітня діяльність Академії здійснюється згідно з освітніми програми погодженими з Держфінмоніторингом та Міністерством юстиції України.

Академія має офіційний веб-сайт https://finmonitoring.in.ua, де в розділі «Онлайн-реєстрація» можна зареєструватися на проходження підвищення кваліфікації.

Детальну інформацію щодо організації і проведення навчання можна отримати за телефонами: (044) 594-16-24, (050) 60-55-771, (097) 445-96-64.

Будемо також щиро вдячні за допомогу в розповсюдженні інформації щодо підвищення кваліфікації з питань фінансового моніторингу серед адвокатів Вінницької області.         

З повагою директор

Ростислав МАРЧУК

Людмила ВЕРБИЦЬКА (050) 60-55-771

Оригінал листа завантажити: